Газ Клуб БГ

  • април 24, 2019, 08:06:44 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: април 17, 2019, 09:09:55 pm 
Започната от триод - Последна публикация от победовод
Ами приказват ти врели-некипели.
Защо не им зададеш въпроса, след като не могат да правят застраховки на автомобили които не са им в системата, как правят застраховки на  автомобили нов внос ?

 2 
 -: април 17, 2019, 05:41:35 pm 
Започната от триод - Последна публикация от Stefcho
За да смениш талоните трябва да июаш валидна застраховка. Така попадаме в омагьосан кръг. Аз до сега не съм имал проблем да си направя застраховка на автомобил, който не е каран продължително време.

 3 
 -: април 16, 2019, 10:45:17 pm 
Започната от триод - Последна публикация от триод
От пункт за застраховки ми обясниха ,че талоните на автомобила ставали невалидни и трябва да се вадят нови от КАТ ,за да се появи мпс-то отново в системата и да могат за направят застраховка.

 4 
 -: март 13, 2019, 10:34:21 pm 
Започната от Stefcho - Последна публикация от Stefcho
Един вече никому ненужен ветеран! :(


 5 
 -: март 12, 2019, 09:49:58 pm 
Започната от RAPTOR - Последна публикация от победовод
Пропуснал си момента, че ГАЗ 24 и 24 10 са с различни спирачни системи.Твоята е 24-10, обезвъздушава се първо най отдалечетият от помпата колесен цилиндър,последно най близкият.

 6 
 -: март 12, 2019, 06:17:20 pm 
Започната от RAPTOR - Последна публикация от RAPTOR
Регулирах всичките колела от ексцентриците преди да започна, а обезвъздушаването го направих в този ред защото така пишеше в книгата. Сега съм си поръчал една вакуум помпа за обезвъздушаване и в събота ще ходя да пробвам пак. Мен повече ме притесняваше да не пропускам някой друг момент.

 7 
 -: март 12, 2019, 03:42:35 pm 
Започната от RAPTOR - Последна публикация от победовод
Колдуна ако не тече,не го пипай.Обезвъздушавал си точно по обратния ред,затова не ти се получава.Почва се от задно дясно,ляво,отпред дясно,ляво.Ако си сложил  не саморегулиращи цилиндърчета,трябва да регулираш накладките от ексцентриците,преди да почнеш да обезвъздушаваш.В потивен случай ,спирачките ще хващат на второ натискане.

 8 
 -: март 11, 2019, 08:31:28 pm 
Започната от RAPTOR - Последна публикация от RAPTOR
Имам нужда от помощ със спирачките.
Разглобих всичко миналата седмица, продухах системата със спирт и въздух под налягане, след което започнах монтажа. Поставих на всички колела нови спирачни цилиндърчета, които бях описал в първото си мнение и нови накладки. Оказа се, че в магазина са ми дали не 4 предни и 4 задни а 8 предни спирачни челюсти. Понеже не ми се връщаше до магазина (пък и не бях сигурен дали ще имат правилните за отзад) пробих отвори на нужните места за механизма на ръчната спирачка, след което изрязах феродото до нужните дължини съгласно накладките които свалих от колата, изпилих го равномерно за да може да влезе барабана и сглобих всичко. В момента единствените стари неща по системата са тръбичките, задния спирачен маркуч (като кача колата на канал ще го сменя и него), аварийния сигнализатор и спирачния кантар отзад (останах изненадан, че 2410 има такъв).

Обезвъздушаването го направих тази неделя на загасен двигател съгласно упътването в книгата "Аз ремонтирам Волга". Тъй като книгата е за Газ 24 а не 2410 доколкото разбрах аз нямам разпределител на спирачното усилие, който трябва да обезвъздуша първо, а двукръговата спирачна помпа и направо започнах поред колелата - долния цилиндър на предно ляво, горния цилиндър на предно ляво, долния цилиндър на предно дясно, горния цилиндър на предно дясно, задно ляво и най-накрая задно дясно. Запалих колата и се оказа, че педала е мек и потъва, а задните спирачки почти ги няма. Първият заподозрян беше спирачната помпа, разглобих я и вътре беше пълна с гняс, а по повърхностите бяха започнали да се образуват малки язви. Минах днес до магазина и купих нова спирачна помпа, след работа отидох при колата, монтирах новата помпа, обезвъздуших системата и при запалване на двигателя отново се появи същия проблем с мекия педал. Тествах задните спирачки като изредих скоростите до 4-та (колата е вдигната на трупчета), натиснах докрай педала на спирачката докато съм още на скорост и колата угасна - значи има някакви спирачки.
Дайте идея къде да търся виновника и дали е възможно спирачния кантар отзад да ми играе лоша шега като съм вдигнал колата на трупчета?

 9 
 -: март 04, 2019, 11:53:59 pm 
Започната от RAPTOR - Последна публикация от Stefcho
Поздравления и успех с работата по колата!
Не се притеснявай, че слагаш Дот 4, тя е с по-добри показатели от Дот 3 и би трябвало да е по щадяща към гумените детайли. Аз дори ползвам ДОТ 5.1. Аз на моята Нива промих системата като наливах нова течност докато започна да излиза бистра от цилиндрите.

 10 
 -: март 04, 2019, 10:52:08 pm 
Започната от RAPTOR - Последна публикация от победовод
Поздрави за завръщатето в лоното на собствениците на Волги. Точно 2410 86г. съм ползвал  и аз около 15 г. Това, което си описал, са обичайните проблеми на дълго некарана кола, всичко обаче е решаемо.
 По принцип, ако няма видими язви от корозия по цилиндърчетата и буталцата, с нови пръстенти спирачните цилиндри ще са работоспособни още години наред. Огледай ги добре и смени пръстените. Системата я промий добре със спирт,без значение е дали ще сложиш ДОТ 3 или 4 .
Ако карбуратора е добре почистен,настройката на качеството на горивната смес няма да е трудно.Може да го направи всеки който има малко или повече опит в това.
Делкото с чукче работи с комутатор за контактно транзисторно запалване.Ако твоя комутатор е оригиналния,значи не е вързан в системата.Делката подлежат на ремонт,но условностите са доста.По добре купи ново делко или вържи комутатор ТК 102 на това с чукчето,вариатора не се сменя.

Страници: [1] 2 3 ... 10