Газ Клуб БГ

• октомври 05, 2024, 11:08:53 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ГАЗ 24 10 - междинка 1987  (Прочетена 11951 пъти)

thunderl

• Newbie
  • *
  • Публикации: 7
ГАЗ 24 10 - междинка 1987
« -: ноември 26, 2015, 04:51:23 pm »

Здравейте колеги,

В тази тема можете да видите прогресът по моята красавица.

В момента издирвам следните части:

- пластмасова капачка при захващането на колана за колонката (крие болта)

Снимки на търсените части:

« Последна редакция: юни 10, 2016, 12:27:55 pm от thunderl »
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
Re: Търся за Волга 24 10
« Отговор #1 -: ноември 26, 2015, 06:44:02 pm »

Здравей и добре дошъл.!Че вкарваш страхотна Волга 24 10 в играта е чудесно,но все пак напиши  годината на производството,за да е ясно на колегите тук какво да ти предложат или насочат.Абсолютно важи за ключа за мигачите например,и въпроса с емблемата трябва да се конкретизира.Отделно напиши какво ти трябва,шумозаглушител или резонатор или и двете.За 20 и няколко хиляди километра пък лично аз се чудя какво може да им се случи на ресорите, та да е необходима подмяна.От чужбина съм вкарвал много неща ,но за много по стара кола, нещата  които търсиш най вероятно ще ги намериш тук,може да не е веднага и за един ден,но се намират все още. 
Активен

thunderl

• Newbie
  • *
« Отговор #2 -: ноември 26, 2015, 10:33:17 pm »

Здравей Победовод.

Колата е 1986, но е някаква особена междинка. Емблемата е на пластмасовата решетка, червена с метално еленче вътре. Единия ресор е със една счупена плоча, доколкото разбрах е прекарвано с нея някакво жито еднократно и се е случил тоя инцидент. Искам да я поизправя с нови ресори, защото ми се струва, че стои ниско отзад. За гърнето мисля, че ми трябват и двете части.

Целта ми е до средата на следващата година да е напълно готова, така, че все още имам време.

Ето снимки от деня когато я взех, ако ти е интересно:

Активен

триод

• Newbie
  • *
  • Публикации: 34
« Отговор #3 -: ноември 26, 2015, 11:21:03 pm »

Браво колега,много запазена Волга.От снимките не се вижда с кой двигател е но ти трябват части по-скоро от ГАЗ-24 отколкото от ГАЗ-2410.Ресорите по-добре да ги шпрегваш защото по-качествени от оригиналните нови няма да намериш ,а счупения лист може да се завари но е по-добре да намериш втора употреба ,търси в интернет в един популярен сайт се намират доста интересни части за Волга понякога.Гърне оригинално е малко вероятно да намериш,тези които ги продават по магазините само приличат на оригиналното и изгниват много бързо,аз монтирах гърне от друг автомобил което пасна като размери и съм много доволен смених и тръбата след него,гърнето и тръбата са от алуминизирана ламарина като на съвременните автомобили.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 98
« Отговор #4 -: ноември 28, 2015, 10:56:43 am »

Да, за гърнето по-добре иди в някой добър сервиз за ауспуси и искай цена да ти направят системата с техни части. Няма да е 100% автентично, но и с това което евентуално ще намериш по магазините няма да е.
Решетката сигурен ли си, че е оригиналната?
Активен

thunderl

• Newbie
  • *
« Отговор #5 -: декември 01, 2015, 02:54:50 pm »

@Stefcho колата е абсолютно автентична, не са правени по нея модификации. Просто е междинка :) Иначе аз намерих някакво гърне на прилична цена и ще се хвърля навярно на него, защото колата ще се изкарва относително рядко - винаги мога да и "направя" някъде едно ако много го закъсаме с липсата на читави части :)
« Последна редакция: декември 01, 2015, 02:56:33 pm от thunderl »
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #6 -: декември 01, 2015, 09:02:19 pm »

Именно за това говорех като писах за годината на производството,колата е оригинална междинка 86г. Ключ за мигачи ти трябва от ГАЗ 24,емблемата отпред я има  на Газелите,намира се,резонатора на Газелите е почти същя,има ги оригинални руски по магазините,само трябва да се презавари тръбата на входа защото е изместена от центъра.За лайстни по праговете се оглеждай в обяви за продажби ГАЗ 24 на части,има ги достатъчно.Ресорите да ,не е проблем да се подмени листа и да се шпренгват,при положение че няма да се кара редовно,до края на този век ще са работоспособни ;D
Активен

триод

• Newbie
  • *
« Отговор #7 -: декември 02, 2015, 09:53:03 am »

Ако ще я възстановяваш в оригиналния и вид,по-добре наистина да търсиш оригинално гърне защото преправяно дори и руско не е оригинално.А защо не пробваш да възстановиш това което е на автомобила в момента ако е оригиналното,за толкова километри не трябва да е много изгнило.Шпрегваните ресори работят без проблеми,качвал съм по над 500кг. в багажника без да се повредят или изправят.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #8 -: декември 02, 2015, 09:16:14 pm »

Няма връзка между гниенето на гърнето и километрите на колата.Може да изгние напълно и за 5 х. км  за тези години,ако се кара колата на къси растояния и конденза който се задържа няма възможност да се изпари.Първо изгнива резонатора,след това шумозаглушителя,може да се възстановят разбира се,но на външен вид ще е много далеч от оригинала,ако целта е оригинал.
Активен

thunderl

• Newbie
  • *
« Отговор #9 -: май 20, 2016, 10:53:20 am »

Здравейте колеги, ето малък ъпдейт от мен :)

Проектът напредва с пълна сила и в края на месеца ще е първото събитие на колата. До есента би трябвало да довършим всички останали дреболии. Ето я към момента, все още без лайсните - чака за полиране и пастиране

Издирват се:
- алуминиев пръстен, който седи в основата на лоста за скорости
- пластмасова капачка при захващането на колана за колонката

« Последна редакция: май 21, 2016, 10:07:35 pm от thunderl »
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 98
« Отговор #10 -: май 29, 2016, 10:30:23 am »

Радвам се, че колата се развива добре. Изглежда страхотно.
Мисля, че темета ти е по-подходяща за раздел "Гараж", за това ще я преместя там.
Може би ще е добре да и промениш малко заглавието.
Ще се радвам на още снимки и новини за машината.
Поздрави!
Активен

триод

• Newbie
  • *
Re: ГАЗ 24 10 - междинка 1987
« Отговор #11 -: юни 02, 2016, 11:28:04 pm »

Колега,калобраните от снимката са за Волга ГАЗ-21.Ако все пак търсиш точно такива мога да ти помогна с един,както и с пръстена около скоростния лост,който не е алуминиев а от никелирана ламарина,както се вижда и от снимката.А капачка за колана ще намериш по-лесно след като разбереш от какъв автомобил са коланите.
Активен

thunderl

• Newbie
  • *
« Отговор #12 -: юни 03, 2016, 12:10:37 pm »

Колега,калобраните от снимката са за Волга ГАЗ-21.Ако все пак търсиш точно такива мога да ти помогна с един,както и с пръстена около скоростния лост,който не е алуминиев а от никелирана ламарина,както се вижда и от снимката.А капачка за колана ще намериш по-лесно след като разбереш от какъв автомобил са коланите.

Колега, много ти благодаря за отзивчивостта!!!  :) Днес намерих пръстена!

Коланите са оригинални съветски Norma, автоматични, от тази кола са си както е купена. В основата на колонките, механизмите са с кутии от същия материал, както таблото и черните пластмаси на вратите до стъклото. Имало ги е само на междинките, може би и на чистите 2410. Не съм сигурен и дали не ги е имало на Газ 3102. В момента ги разследвам, дано се натъкна някъде.

За калобраните, ако намеря втори, ще се възползвам от предложението ти, но предпочитам засега направо комплект да намеря. Колкото до модела му, аз гледам в "Каталог деталей автомобила Волга ГАЗ-24, 24-02, 24-03" . Тук на 143 страница се вижда ясно вида на калобрана, чийто номенклатурен номер  съвпада с този на снимката в първото мнение на темата (действително прилича по картинка на тези от 21, но като захващане вероятно се различава):

На моята оригиналните са съвсем обикновени, не съм сигурен за тях дали са нейните или да сменяни. При всяко положение, реших, че тези с еленчето ми допадат, така и така съм тръгнал в посока визията на стария модел.
« Последна редакция: юни 03, 2016, 02:12:54 pm от thunderl »
Активен

триод

• Newbie
  • *
« Отговор #13 -: юни 06, 2016, 10:31:09 pm »

Да по схемата от книжката която си показал трябва да станат.Тези за които говоря аз са скосени от в горния край и са по къси.
Активен

thunderl

• Newbie
  • *
« Отговор #14 -: юни 10, 2016, 12:26:56 pm »

Калобраните се намериха :) издирвам капачката все още
Активен