Газ Клуб БГ

• октомври 05, 2024, 11:12:12 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: СоцФест 2016  (Прочетена 6095 пъти)

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 98
СоцФест 2016
« -: декември 14, 2015, 08:57:40 pm »

Момчета, за следващата година има вероятност да се организира национален Соц Фест с всички автомобилни марки от едно време. На този етап с организацията за се заели колегите от Лада Клуб, но аз лично се надявам в течение на времето в организацията да бъдат замесени ръководните органи и на другите клубове, защото ще се окаже в един момент, че присъстваме като гости на национален Лада събор, както беше в доброто, старо минало.
 Като място на събитието за сега се очертава писта Калояново.
 Надявам се, да има представителство и от нашия форум. :)
 Ето линк към актуалната тема в Лада-форума: http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=3&t=23560

Аз лично се надявам да се състои това мероприятие и да се получи нещо много хубаво с поне 200 автомобила.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
Re: СоцФест 2016
« Отговор #1 -: декември 18, 2015, 03:35:54 pm »

Стефчо аз съм за!Дано и някой от другите които четат тук се навият,за да се види от всички,че транспортни средства произведени в завода в НиНо все още се движат.
Активен

триод

• Newbie
  • *
  • Публикации: 34
« Отговор #2 -: декември 29, 2015, 03:16:16 pm »

И аз съм за, бих отишъл на подобно мероприятие.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
« Отговор #3 -: август 21, 2016, 08:55:27 pm »

Майкооо, тука никой не е писъл повече от половин година!!!
Така, относно мероприятието - от "СоцФест" се преквалифицира на "Соц-среща". Идеята,като за първа година е да се съъберат хората от различни клубове и почитатели на по-не популярни соц марки, да се запознаем едни с други и от там евентуално да се чертае път за по нататъшно сътрудничество.
Дати и място вече са оточнени - 24-25.09, Дряновски манастир - къмпинга на който от Москвич клуба проведохме 3 поредни събора.
За сега поне не виждам голям ентусиазъм в Москвич форума, но предполагам, че ще се съберат прилично количество хора.
Надявам се да дойдат и няколко Волги! :)

Ето темата от Москвич форума за повече подробности:
http://www.moskvich-bg.org/forum/index.php?topic=56371.0
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #4 -: август 24, 2016, 10:21:14 pm »

Хубава е тази среща,гледам че там са коментирали да не съвпадне с ретро мероприятие,а в крайна сметка са дублирали датите с едно чудесно ретро мероприятие,а именно ретро-рали Родопи.Бях се настроил да участвам в такава среща,ако се състои,но от създаването на рали Родопи през 2006 нямам пропуск,живот и здраве и добър късмет,няма да го пропусна и тази година.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
« Отговор #5 -: август 25, 2016, 01:57:50 pm »

Искаха да е предната седмица, но заради работната Събота не се получи.
Активен

m_g

• Newbie
  • *
  • Публикации: 25
« Отговор #6 -: септември 28, 2016, 01:21:47 pm »

Според мен срещата се получи повече от добре. На 24-ти плацът на къмпинга беше препълнен. Събрахме се над 60 автомобила, може и 70+ да бяха. Дойдоха колеги от цяла България.
Обхванахме периода от началото на 60-те до края на 80-те. Москвичите, като най-масов автомобил в нашата страна през 60-те, бяха основните наистина стари участници. Колегите от клуб Москвич дойдоха с отлично направени коли от масовите някога модели - 407 и 408. Клуб Трабант също показаха наистина отлични машини от моделите 600 и 601. Аз дойдох с Волга М21. Любимите модели на българина от началото на 70-те - ВАЗ 2101, Москвич 408И и 412, бяха много на брой и в чудесно състояние. Най-многобройни бяха участниците с коли от 70-те и 80-те.   Москвич 2140 и 2140Д, Трабант 601, Лада 1200s и 1300, четирифарите Лади, петиците, седмиците, Шкода Рапид, та да се стигне до Лада Самара, Москвич 2141. Шкода Фаворит и Волга 24-10. Имаше даже и велосипед Балкан.

Времето беше перфектно за подобно мероприятие. Мястото, което предложиха колегите от клуб Москвич, също беше отлично.
КАТ създадоха нужната организация на движението и влязохме в къмпинга без никакви драми, ако и колите да бяха адски много.
Организацията беше на приятелска основа. И досега не ми се вярва, че толкова много коли дойдоха на събитие, което не е разгласявано дълго, и се получи общо взето спонтанно. Идеята беше да се съберем на приказка и после на маса. Е, получи ни се много добре. Догодина пак ще направим общ соцавтомобилен събор - вярвам, че ще е още по-голям и интересен от този. 

Събитието получи сериозно медийно отразяване. Екип на БТВ направи живо включване на обед, а голям материал за срещата имаше и във вечерната новинарска емисия. Да се излъчи материал за каквото и да е мероприятие по вечерните новини на на-гледаната телевизия е повече от успех и говори за това, че събитието е било интересно. Ще си призная, че на живото включване се пошегувах с журналистката и оператора, които на отворен капак предаваха звука на двигателя... Не се сдържах и натиснах хромирания ринг на волана... Последва могъщо изреваване от клаксоните на Волгата, лек подскок от журналистката и оператора и радост сред колегите... 

Обедните новини с живото включване (към края на емисията е):
http://btvnovinite.bg/video/videos/emisii/btv-novinite-obedna-emisija-24-09-2016.html

Ето материала от вечерните новини:
http://btvnovinite.bg/video/videos/news/sobstvenici-na-moskvichi-ladi-i-trabanti-se-pomiriha.html

Снимките ми не са кой знае колко много. Този път се заприказвах с колеги, с които не съм виждал отдавна и забравих да снимам. Добре че е жена ми да ме подсети, и почнахме да снимаме следобеда, когато доста колеги вече си бяха тръгнали, понеже бяха без преспиване. Вечерта само на на къмпинга имаше 35 коли, броих ги. Разпънахме едни шатри, едни маси и в сладки разговори откарахме до среднощ. В планината си става студено, ама ние загряхме добре... Виха се хора и си стана народен празник, както ни се искаше.

Аз се забавих и пристигнах чак към 11 сутринта, защото тръгнах по-късно и то самостоятелно от Бяла Слатина, а и Волгата е в разработка и си карах с 80-90. Накрая, вече минала 1000км от ремонта, я настъпих за малко - вдигна 120 без проблем на газ, не съм я мъчил за повече. Общо за 4-те почивни дни минах около 800 километра с М21. Вози супер и не изморява.
За догодина очаквам да има още повече марки и модели. Шкодите бяха малко, Вартбург също, от полските не дойде нито Варшава, нито Полски ФИАТ. Нямаше Застава и Дачия. Тази година датата се дублира с още две големи мероприятия - в Пловдив и Сърбия + Шкода сбирка в Разград. През 2017 ще се постараем това да не се получи. Трябва да помислим и къде да е, защото 100 коли, а и повече, звучат съвсем реалистично.
Активен