Газ Клуб БГ

• октомври 05, 2024, 11:36:30 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ГАЗ 2410 регулиране на предницата  (Прочетена 9264 пъти)

Юлиян

• Newbie
  • *
  • Публикации: 6
ГАЗ 2410 регулиране на предницата
« -: декември 28, 2015, 08:19:58 pm »

Здравейте, най накрая си сбъднах една от мечтите, а именно да притежавам Волга.
Купих я преди една седмица, но имам проблем с предницата, някой занимавал ли се е с регулиране, за да ми обясни как точно става, защото в момента гумите ми са ето така / \
Активен

триод

• Newbie
  • *
  • Публикации: 34
Re: ГАЗ 2410 регулиране на предницата
« Отговор #1 -: декември 29, 2015, 03:09:24 pm »

Страничния и надлъжния наклон се регулират с регулиращи пластини които се подлагат на основата на горния носач, а сходимостта се регулира с въртене на една процепена тръба в която има лява и дясна резба и която съединява дългата и късата кормилна щанга. Добре е да направиш основна ревизия на предницата, защото най-вероятно гумените втулки са се износили а може би и резбовите втулки са разбити ако не е гресирана редовно предницата.Най-добре си намери някаква литература за Волга, в интернет има доста на добри цени.Поздравления за придобивката, пожелавам ти много безаварийни километри с Волгата и добре дошъл в отбора.
Активен

Юлиян

• Newbie
  • *
« Отговор #2 -: декември 29, 2015, 06:03:32 pm »

Благодаря, купих си книгата Аз ремонтирам Волга и там е описано много добре как се прави реглажа, но като погледнах всички тампони и втулки се клатят и са доста изгорели, а като хвана лявата гума с ръце се клати доста сериозно. Къде в София мога да намеря магазини с части за такава кола?
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #3 -: декември 30, 2015, 06:53:57 pm »

Добре дошъл в отбора на собствениците на Волга.Не се заблуждавай че може да си направиш сам реглажа,иска си стенд.Колегата триод каза точно,преди да отидеш на стенд си направи пълна ревизия.За целта ще подпреш под амортисьора за да се освободи предницата от натиска на пружината и тогава всичко ще излезе наяве.Въобще това е доста трудоемка работа,а понякога се налага да се ползват ударни вложки да развиеш болтовете на долните носачи,ако нямаш такива ще трябва да нагряваш моста.Ако има нужда от смяна на шенкелни болтове или лагери,тапите задължително трябва да ги калайдисаш.На стенда трябва да отидеш с напълно изправна предница,включително и щангите.И всичкия крепеж на горните носачи трябва да го раздвижиш предварително,защото ако се наложи да се вадят или слагат пластини,тези от стенда  няма да си мръднат пръста да ги раздвижват,просто ще те отпратят с оправданието че не правят Волги.Няма да е зле да си намериш и да имаш в теб комплект пластини,защото аз поне досега не съм попаднал на стенд където имат налични такива. Успех!
Активен

Юлиян

• Newbie
  • *
« Отговор #4 -: януари 05, 2016, 11:54:21 am »

Много полезена отговор, благодаря!
Иначе засега съм занемарил малко нещата заради студеното време и заради това , че нямам гараж.
Но веднага щом се постопли започвам.
Мисля напролет да я изкърпя хубаво, да я боядисам черна и
евентуално да сложа газков двигател.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #5 -: януари 09, 2016, 12:37:17 pm »

Ако решиш да слага газков двигател,първо питай дали в Технотест ще ти узаконят промяната в конструкцията.Ако не ти я узаконят пък го сложиш,проблеми може да имаш и на преглед и на пътя.Друг е въпроса че газков двигател без да го доработиш,да му повишиш степента на сгъстяването и т.н. е безсмислено да го слагаш.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 98
« Отговор #6 -: януари 09, 2016, 05:10:58 pm »

Безсмислено чак не е, въртящият момент е доста висок, но с малко доработки ще стане доста по-добре.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #7 -: януари 09, 2016, 08:17:34 pm »

Точно това казах и аз,безсмислено е да се слага без да се доработи,но по важното в случая е дали е възможно  легализирането на промяната.Няколко човека сложиха такива двигатели у нас,но не знам някой да е узаконил промяната,дори виждах обява че едната Волга се продава без да е оформена документално промяната.Някои пък казват че изобщо и няма да правят опити да  оформят документално промяната,в този случай обаче главоболията са реално възможни.
Активен

Ikonomov

• Newbie
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #8 -: януари 12, 2016, 01:52:31 pm »

Браво на колегата, че е спасил този екземпляр. Виждал съм я още преди години в кв. Левски. Не е в най-доброто състояние, меко казано, но за това пък да се надяваме, че офертата е била добра финансово. Предполагам е била такси, колегата ако има повече информация нека сподели.
Добре е че първо си се замислил за купето - действително това е най-важното. По конкретния екземпляр най-вероятно има доста работа, още повече пък ако е била такси, а след това се е карала веднъж-два пъти в годината и през цялото време е била на улицата. По въпроса с "кърпежите" мога да съдействам с човек, ако нямаш доверен. Този въпрос по принцип е вече доста труден, особено ако няма възможност да се подходи като за т.нар. "цялостна реставрация" на ретро-автомобил.
По мое мнение - не бързай да мислиш за друг двигател. Виж този в какво състояние е. Колегите са уточнили - без цялостна ревизия и "подобрения" от камионски двигател няма нужда. За по-малко пари ще направиш един добър ремонт на щатния. Отделно пък е въпроса с незаконността на едно такова подобрение. Технотест сигурно ще го пуснат, но само за тях ще отидат няколко стотака като минимум.
Успех в начинанието!
Активен

Юлиян

• Newbie
  • *
« Отговор #9 -: януари 14, 2016, 07:10:31 am »

Да, колеги, колата е била такси, по думите на собственика е на над 350 000км, двигателят работи много добре, но като че ли няма достатъчно тяга. Или е от газта( колата е само на газ, помпата е разкачена) или на мен така ми се струва.
Иначе ако мина преглед с оригиналния двигател и след това сложа газков една година няма да имам проблеми. Въпроса е след това да си намеря някой познат да ми направи преглед. А на пътя се съмнявам някой да ме гледа с какъв двигател е колата. Но двигателя още не е на дневен ред, сега като се постопли малко почвам с изкърпване и ходовата част пък после ще го мислим.
Активен

Юлиян

• Newbie
  • *
« Отговор #10 -: февруари 14, 2016, 06:54:44 pm »

Още не съм се захванал с предницата, но на пръв поглед се вижда че от дясно, където ми е и проблемната гума, единият ред пластини ги няма. Оттам идва целия проблем, има ли откъде да си намеря нови пластини, и ако не, могат ли да се изработят?
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #11 -: февруари 14, 2016, 07:31:36 pm »

Не,това че ги няма  не значи автоматично,че оттам е проблема,напълно е възможно да ги няма,защото не е било необходимо да се слагат.По нагоре казах, с напълно изправна предница трябва да се иде на стенд,там ще стане ясно трябват ли пластини или не.В Пловдив имаше пластини,ако ти трябват ще ти дам телефон да се разберете как да ти ги прати.Ако му са свършили,ще си отрежеш на лазер 3-4 размера като дебелина и си готов.
Активен

Юлиян

• Newbie
  • *
« Отговор #12 -: февруари 15, 2016, 08:48:46 pm »

Добре, напиши ми телефона ако може. А иначе мисля, че е заради пластините, защото когато изправя волана дясната гума остава малко завила вдясно, а пък точно задните пластини липсват, които би трябвало да изместят носача напред и да се изправи гумата.
Активен

триод

• Newbie
  • *
  • Публикации: 34
« Отговор #13 -: февруари 16, 2016, 12:08:53 am »

С тези пластини се регулира надлъжния и напречния наклон а не сходимостта.
Активен