Други > Други теми

Волга ГАЗ 24-10

(1/1)

триод:
Моля ,който има стаж с този модел да каже за предимствата и недостатъците му, намирането на резервни части и използването на Волга ГАЗ 24-10 за ежедневен автомобил.

победовод:
ГАЗ 24-10 всъщност е ГАЗ 24 трета серия,колега.Имам една нова на 10х. км.Друга карах  200 х. км.,но една жена заспа послед бял ден,и я ликвидира.Господ,Св. Богородица и Волгата мен ме опазиха,но колата замина в отпадъци,беше бивше такси което не си знаеше километрите ,съответно беше изгнила и възстановяването беше нецелесъобразно.
Та на твоя въпрос,24-10 заради по мощния двигател и бързоходен диференциал върви по добре,части за двигателя има,защото със ЗМЗ 402 има и Газели и УАЗ-ки.С останалите части е същото както при ГАЗ 24,повечето неща все още ги има в магазините,а това което го няма в магазините,излиза по продавалници и битаци.Седалките и са ергономични,което си е плюс,има и някои други екстри като подгряване на задното стъкло,предния мост е усилен,като на 31 02 и Латвията е.Водната помпа е слаба,с лагер като на Жигулата е,но ако не обтягаш силно ремъците кара.
Ако си решил да скачашщ на 24-10,търси запазен екземпляр на добра цена,излизат такива отвреме навреме.

триод:
Точно една запазена гледам сега на една обява и все повече се замислям да я купя. Аз навремето бях взел една Волга ГАЗ 24-10 за части ,която беше карана такси ,но поради това че беше изгнила не ставаше за възстановяване. Това което ме учуди в отговора ти е за разликата в предницата, защото аз не виждам друга разлика освен ,че шенкела на 24-10 е по-издаден в страни за да може джантите широки 5,5 инча да не опират в гресйорките, а там където се захващат ламаринените бомбета на пружините към гредата на моста освен заварка има и нитове които са по-малко на брой от на 24-ката. На по-нови модели ,не знам точно кои ,предницата е със шарнири и дискови спирачки ,но не съм срещал отзиви на нея.

победовод:
Има още една разлика при 24-10 която не си забелязал,по масивни са рамената на горните и долни носачи,съответно  и тампоните на носачите към гредата на предния мост са по големи.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия