Газ Клуб БГ

• октомври 05, 2024, 11:56:18 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Газ 24 или 24-10  (Прочетена 5310 пъти)

Трябва да е руско

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
Газ 24 или 24-10
« -: декември 10, 2017, 08:38:17 am »

Здравейте колеги, смятам да си взема Волга но съм в дилема кой модел? Не съм сигурен като характеристики дали имат разлика но на външен вид на газ 24 ми харесва двете габаритни лампички на въздухо проводите. А на газ 24-10 ми харесва това че е малко по изчистена от светлини около броните, но пък не ми харесват дръжките. В един магазин ми казаха че частите за газ 24 по лесно се намират от тези на газ 24-10, защото 24 е била по разпространена у нас.
Ще се радвам ако някои може да сподели нещо което не знам а трябва да знам за моделите.

Благодаря предварително.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
Re: Газ 24 или 24-10
« Отговор #1 -: декември 10, 2017, 06:33:22 pm »

Здравей! Аз съм собственик на ГАЗ 24  и ГАЗ 24-10,затова ще напиша няколко реда:
На  Волги аз съм минал,ако не над един милион км. пробег,то със сигурност клони към милиона.Та във тази връзка,смело мога да кажа,че 24-10 е с няколко дължини напред пред ГАЗ 24 във всяко едно отношение.По мощен двигател,по малко предавателно число на задния мост,усилено предно окачване,усъвършенствана спирачна система,по силовата част това са само плюсове.В тази връзка,ясно е че 24-10 върви повече.Интериора на 24-10 също е много по добър и по функционален.Като качество на изработката,до 1988 -89 г.  е едно и също и за двата модела.След тези години, качеството на вложените материали и на антикорозионната обработка пада и то на вички Волги.24-10 е по добрия автомобил,но той всъщност си е ГАЗ 24 трета серия.
Тук вече трябва да се има впредвид и друго,а именно с каква цел си решил да купуваш Волга.Ако е за ежедневно или често ползване,предимството е за 24-10.Ако е за използване предимно по ретро мероприятия,предимството е за ГАЗ 24,като по ранна серия.В края на краищата обаче,търси автомобил с възможно най здравото купе,без значение дали е 24 или 24-10.
С частите у нас е почти едно и също за двата модела,ако нещо не може да се намери тук не е проблем да се внесе от Русия.Успех!
« Последна редакция: декември 10, 2017, 08:01:55 pm от победовод »
Активен

Трябва да е руско

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: декември 10, 2017, 07:48:46 pm »

Благодаря за изчерпателният отговор. В момента карам ВАЗ 2105, волгата ще е за специални дни.Намерих една 24ка от 78 година  на снимките не изглежда да има гнило, има проблеми с двигателя и интериора и с задната маска но за 1000 лв. Не ми се струва че е лоша сделка.и от 2000+ година да си вземеш кола пак трябва да и правиш ремонт ...
Активен

Ikonomov

• Newbie
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #3 -: декември 17, 2017, 03:58:26 pm »

Това за частите, като цяло, не е вярно. Сегашните руски производители правят предимно части за 24-10 като по-нов модел. Съответно и нашите търговци внасят това. А части старо производство, специално в София, се намират само в един от магазините. Но има и друго: ако имаш предвид части по екстериора, то те са еднакво трудни за намиране и за двата модела.
Активен

m_g

• Newbie
  • *
  • Публикации: 25
« Отговор #4 -: декември 19, 2017, 05:15:49 pm »

Хубавото на ГАЗ 24 е, че за разлика от М21, са продавани в сравнително големи количества на частни лица. Съответно без драми може да се намери кола на под 50000км с все още свеж интериор и екстериор. И това за някакви смешни под 10000 лева тотален бюджет, ако искаш нещо добро.
Реално цените тръгват от 1000 лева за кола за правене, та до 4-5000 лева за купуване на нещо наистина добро от собственик. Натам имаш нови гуми, нова спирачна система, ремонт на главата, нови бензинова и водна помпа, нов съединител и едно професионално външно боядисване с оправяне на минимална корозия и драскотинки (това, ако си супер вманиачен и искаш нова кола). Иначе и с калпавата оригинална боя ще кара. Калпава от гледна точка съвременните коли, за соца си е била супер.
Много хубав вариант е да намериш кола на 2-3000км за примерно 10-12000 лева. Има такива, особено 24-10. Един приятел е купил черна 24-10 от 1990 на 1000км за нещо като 1000 лева. Печели я пияница от лотарията и изобщо не е карана.
На мен са ми изпадали на два пъти Жигули - последната преди два месеца. Ранна - 1974 на черни номера, пробег 3000км, всичко оригинално небутнато, чисто нова бяла Жигула. 10000 лева от прекупвач. От старците може и за 4-5000, ама а да я намериш. Като знам колко съм похарчил, за да си построя чисто нова от резервни части... Както и да е.
Вече коли на 30-40-50000 обикновено са тук чукнати, там дернати. Нормално. Ежедневната ми е на 6-7 месеца и 16000км, вече има един праг боядисван. В общия случай на третата година, когато ги сменявам, все има брони, врати, какво ли не боядисано. И то за неща, които при соца не са поправяни. И старецът вика - нова е, а тя е далече от перфектна въпреки, че винаги е била гаражна.
Тая година един приятел купи Лада 1300 на 47000км и Москвич 408И на 51000км и то доста изгодно - за 1000 и 1500 лева съответно. Ладата влезе за боя и смяна на брони (лелята беше успяла да я очука в гаража), решетка, гуми, помпи, дотук е под 6000 тотал, което са си никакви пари за нова кола. Изглежда фантастично, много по-добре от оригинал. Сега има материали, които 70-те не са ги и сънували.
Москвичът пък ще си остане - има дребни забележки плюс характерните за селата украшенийца, много е автентичен, и така ще си остане.

Иначе, на мен ранна 24 ми е по-симпатична. Излиза 70-та година и грубо е ОК на фона на колите тогава. Но след 74-5 година вече е остаряла като визия. И все пак е готина с многото хром.
24-10 е с ужасно табло с копчета кое от Лада, кое от Волга, външно е ни риба, ни рак - хром и черно. Но пък е по-нова и може да се намери по-лесно запазена. И върви повече. То па едно вървене, но за Волга върви...
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #5 -: декември 21, 2017, 09:10:58 pm »

НА ГАЗ 24-10 в завода са слагани и пласмасови и хромирани решетки.На който му харесва хромирана ,може да сложи без никакви доработки.Лично за мен ,на бяла Волга и отива еднозначно пластмасовата решетка,хромираната на бялото стои безлично,на черното и ярките цветове стои супер.
« Последна редакция: декември 21, 2017, 10:23:34 pm от победовод »
Активен