Газ Клуб БГ

• октомври 06, 2024, 12:06:55 am
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Какво да правим когато не караме автомобила за по-дълъг период от време?  (Прочетена 3716 пъти)

триод

• Newbie
  • *
  • Публикации: 34

На Волгата трябва да и правя ремонт,но се оказва че нещата ще се проточат доста.Какви са новите правила за временно спиране от движение на автомобил?
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65

Те правилата си са старите,носиш малкия талон в КАТ,попълваш заявление,прибират ти малкия талон и колата временно е спряна от движение.Според мен няма смисъл да го правиш,нищо не печелиш,данъка собственост го дължиш и при спрян автомобил.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 98

Да, по-добре не го връщай. Само излишни разправии. Действай си и като стане време плащаш каквото трябва (преглед, застраховка) и отново на пъря. :)
Активен

триод

• Newbie
  • *

Пратиха ми уведомление по чл.574,ал.10 от кодекса за застраховането,по повод на това че не съм сключил застраховка гражданска отговорност и по чл.574,ал.11 ще предоставят тази информация на компетентните органи за прекратяване на регистрацията на моторното превозно средство.Какво точно значи това?След като сключа застраховка гражданска отговорност автоматично ли ще направят регистрация на автомобила?Има ли някаква глоба?
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **

Възстановява се автоматично регистрацията,но не веднага.Докато Гаранционния фонд изпрати уведомление в КАТ и те си свършат работата ще мине примерно една седмица и ако караш през това време,ще си без регистрация.
Другия начин е,правиш застраховка,отиваш в КАТ ,подаваш заявление и веднага си с регистрация.За глоби ,поне аз не съм чел да има.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member

Глоби няма и не може да има. Регистрация си имаш и тя ти е на колата. Това са някакви административни глупости. Лично аз съм правил гражданска и същия ден минавам ГТП. Ако не ми е валидна регистрацията, как тогава ме пускат на прегледа и как застраховам нещо, което не е регистрирано?
Активен

триод

• Newbie
  • *

От пункт за застраховки ми обясниха ,че талоните на автомобила ставали невалидни и трябва да се вадят нови от КАТ ,за да се появи мпс-то отново в системата и да могат за направят застраховка.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member

За да смениш талоните трябва да июаш валидна застраховка. Така попадаме в омагьосан кръг. Аз до сега не съм имал проблем да си направя застраховка на автомобил, който не е каран продължително време.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **

Ами приказват ти врели-некипели.
Защо не им зададеш въпроса, след като не могат да правят застраховки на автомобили които не са им в системата, как правят застраховки на  автомобили нов внос ?
Активен