Други > Други теми

Какво да правим когато не караме автомобила за по-дълъг период от време?

(1/2) > >>

триод:
На Волгата трябва да и правя ремонт,но се оказва че нещата ще се проточат доста.Какви са новите правила за временно спиране от движение на автомобил?

победовод:
Те правилата си са старите,носиш малкия талон в КАТ,попълваш заявление,прибират ти малкия талон и колата временно е спряна от движение.Според мен няма смисъл да го правиш,нищо не печелиш,данъка собственост го дължиш и при спрян автомобил.

Stefcho:
Да, по-добре не го връщай. Само излишни разправии. Действай си и като стане време плащаш каквото трябва (преглед, застраховка) и отново на пъря. :)

триод:
Пратиха ми уведомление по чл.574,ал.10 от кодекса за застраховането,по повод на това че не съм сключил застраховка гражданска отговорност и по чл.574,ал.11 ще предоставят тази информация на компетентните органи за прекратяване на регистрацията на моторното превозно средство.Какво точно значи това?След като сключа застраховка гражданска отговорност автоматично ли ще направят регистрация на автомобила?Има ли някаква глоба?

победовод:
Възстановява се автоматично регистрацията,но не веднага.Докато Гаранционния фонд изпрати уведомление в КАТ и те си свършат работата ще мине примерно една седмица и ако караш през това време,ще си без регистрация.
Другия начин е,правиш застраховка,отиваш в КАТ ,подаваш заявление и веднага си с регистрация.За глоби ,поне аз не съм чел да има.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия