Газ Клуб БГ

• октомври 05, 2024, 11:59:47 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ГАЗ 2410 1986г.  (Прочетена 11085 пъти)

победовод

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 65
Re: ГАЗ 2410 1986г.
« Отговор #15 -: септември 05, 2019, 08:59:57 am »

Поздравления и безаварийно каране!
Активен

RAPTOR

• Newbie
  • *
  • Публикации: 25
« Отговор #16 -: декември 01, 2020, 07:26:43 pm »

След цяла вечност прекарана в отлагане, мотаене и какви ли не други оправдания най-накрая натоварих колата, минах технотест в София, оправих документално нещата в нашия КАТ, но работния ден свърши и нямаше време да мина канала и да получа регистрационни табели. Нищо, тези дни и това ще се случи.
Интересното е, че колата няма парно или аз не мога да се оправя с него. Заредил съм я с антифриз, загрявам до 60 градуса на затворени външни жалузи, вътре от ръчките на парното (тя е с табло на 24, но управлението е на 24-10, утре ще го снимам да го видите) уж го настройвам както мисля, че трябва да е, пускам вентилатора и тя си духа студено.
Междувременно ми трябват и следните неща, за да е на 100% готова, ако някой има нещо от изброените да помага:
1бр. гайка която държи рамото на чистачката, сега съм я закрепил само на шлиците
Шайба на водната помпа за 2 ремъка, в момента съм с такава от уазка със само 1 ремък
Клапан за маслото към масления радиатор, номер 63-1013095 от тази схема http://www.specserver.com/upload/acat/6/120/800/nasos_maslyanyy_karter_maslyanyy.gif
Дясна предна стелка за в краката, че да не слагам от китайските грозотии.
Активен

Stefcho

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 98
« Отговор #17 -: декември 02, 2020, 04:33:47 pm »

Единия вариант е да е останал въздух в радиаторчето и да прави тапа, а другия и то по-неприятен е да е запушено самото радиаторче. Провери като загрее дали връщащият маркуч е топъл.
Активен

RAPTOR

• Newbie
  • *
« Отговор #18 -: декември 04, 2020, 08:46:59 pm »

При загряла на 60градуса кола входящия маркуч (този отгоре) е горещ, а изходящият (този отдолу) е хладък, така ли трябва да са или входящия трябва да е от долната страна?
Ето и снимка на управлението на парното, по-различно е от това на 2410 с пластмасово табло:
Горе в ляво управлява клапа над краката на шофьора, на която не мога да разбера смисъла, горе в дясно управлява рециркулацията на въздуха в купето, долу вляво трябва да е за топло-студено (вече подозирам, че може би там има проблем и жилото не дърпа клапата както трябва) и долу в дясно е да духа на стъклата или в краката - в най-дясно положение духа само на краката, в най-ляво духа на краката и на прозорците, точно обратно на нарисуваното.
« Последна редакция: декември 04, 2020, 08:50:18 pm от RAPTOR »
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #19 -: декември 05, 2020, 12:44:14 am »

Много отдавна не бях поглеждал тук, но днес явно е трябвало да погледна.
С парното нещата тук явно са объркани, ще се опитам да обясня цветно. От  задния край на главата  излиза маркуч, който влиза в кранчето на парното на десния  подкалник, оттам къс маркуч влиза отдолу на парното, това е входа.
Изходящият маркуч е отгоре. Ръчката долу вляво отваря/затваря това кранче, ако е затворено няма как да пусне топла вода към радиаторчето на парното. Ръчката горе вляво управлява климатика на Волгата, тоест, клапата над краката на шофьора за приточната вентилация. През зимата тази клапа трябва да е затворена. Ръчката горе в дясно управлява клапата на въздухопритока на парното, отваря се тази клапа при загрял двигател, тогава се пуска и вентилатора. Ръчката долу в дясно, наляво духа в купето и стъклата, надясно - само на стъклата. Огледай всичко което ти  написах и ще ти дойде топлото в колата.
За нещата които ти липсват, продават се достатъчно много Волги на части. На стелка от ГАЗ 24 само трябва да се направи малко изрязване отзад в средата,там където се закрепва седалката.
Активен

RAPTOR

• Newbie
  • *
« Отговор #20 -: декември 05, 2020, 08:13:33 pm »

Днес имах време да се поровя по колата и да разгледам парното. До сега си мислех, че ръчката долу в ляво управлява кран който е вътре в самото парно а не в моторния отсек, където имам обикновен ръчен кран като тези на уаз и бях решил, че е вторичен. Разгледах и открих жилото завързано с тел в другата посока, обърнах местата на маркучите и нещата се подобриха, поръчах правилния кран и като дойде ще вържа системата както трябва.
Относно въртенето на клапите за духане в стъклото и в краката съм допуснал грешка, като го пробвах седях на пасажерското място където въздуха идва директно от корпуса на парното и се влияе от собствено капаче, общо взето тъпа грешка, ама като не знае човек така става...
Активен

RAPTOR

• Newbie
  • *
« Отговор #21 -: декември 07, 2020, 08:56:18 pm »

Днес минах през КАТ и най-накрая след две години и половина съм с регистрационен номер и движеща се по улиците Волга.
Ако някой реши да връща регистрация на бракувана кола с цел пазене в частен имот, пътя е следния:
Технотест - отива се с договор за покупко продажба, голям талон на който да пише причината за бракуване или служебна бележка от КАТ в който колата е била за последно на отчет, от която да е видно, че е бракувана за съхранение в имот. Автомобила трябва да е в оригиналния цвят, с оригиналния двигател и да се движи на собствен ход, без ръжди, дупки и т.н. Преглеждат спирачките, окачването, всички светлини, чистачки, клаксон и т.н. и замерват вредните емисии, трябва да сте в нужните граници за да го преминете успешно. Таксата към момента е 330лв. с ДДС
КАТ - отивате с документа от преминат технотест, обичайните документи за регистрация на автомобила и задължително договора да е нотариално заверен (приели са нов закон наскоро), иначе Ви връщат обратно да търсите стария собственик или наслениците и да минавате през нотариус, без значение преди колко време сте закупили колата.
Активен

RAPTOR

• Newbie
  • *
« Отговор #22 -: април 29, 2021, 08:30:32 pm »

Зимата не правих кой знае колко неща по колата и сега дойде време да я изтупам от прахта и да се повозя малко. Купих днес кран за парното от тези които се управляват с жило от купето, че моята система беше преправяна и беше сложен обикновен кран, но нещо не мога да се оправя с монтажа му - слагам го на 2-та болта, но идва прекалено назад и почти се удря в щита. Може ли някой да качи снимка на кран на 24-10 да видя дали съм купил правилното нещо и как е монтиран.
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #23 -: май 22, 2021, 03:35:47 pm »

За съжаление отговарям доста късно, дано да съм полезен.
По причина , че тук почти никой не пише, и аз поглеждам рядко.За жалост, такива са реалиите с този иначе приятен поне за мен форум.
Ако някой иска съвет или нещо друго свързано с нашите коли, освен публикация във форума, нека напише две думи и в л.с. През ел. пощата ще бъда уведомен.
Активен

RAPTOR

• Newbie
  • *
« Отговор #24 -: май 24, 2021, 05:48:36 pm »

Благодаря за снимката, сега разбирам защо не се получава, моя кран изглежда по съвсем друг начин. Ето такъв взех  за 2410 и идва прекалено дълъг и се удря в тръбата на радиаторчето и за това поисках снимка.
https://prom.ua/p740423071-kran-otopitelya-gaz.html
« Последна редакция: май 24, 2021, 05:52:45 pm от RAPTOR »
Активен

победовод

• Jr. Member
  • **
« Отговор #25 -: май 25, 2021, 12:10:36 am »

Това което си взел  е новия образец, търси стария образец като моя.
Активен