Други > Гараж

ГАЗ 20 и ГАЗ 2410 две епохи.

(1/2) > >>

победовод:
Ще представя два автомобила от две епохи в Нижний- ГАЗ 20 "Победа" 57г. и ГАЗ 2410 "Волга" 87г.
Победата е с оригиналния двигател  и безпроблемно си участвам с нея на ретро ралита в България,Гърция и Турция.
Волгата е на реални 10х. като съм ги минал за 8 месеца,от април до ноември 87г и е  практически нов автомобил в заводско състояние.След това колата се кара профилактично два пъти годишно по няколко километра.


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us

победовод:
Днес ми дойде от Русия нов акумулатор 6ст-60ЭМ.Това е акумулатор в карболитова кутия, заводски се монтира на ГАЗ 24-10,но не се призвежда вече 15г.За моята 24-10  търсих дълго стар с идеята да сложа нови плочи.Съвременните акумулатори не могат да се закрепят с оригиналните шпилки и планка на Волгата,както и да се сложи капака.Тук не намерих, мой приятел в Москва обаче успя да ми намери там нов още през март месец. Досега чаках да излезе международен курс някъде близо до Москва ,тъй като моя приятел каза че ще го предаде максимум на растояние 250 км .Предаде го в Калуга на 190 км от Москва в едната посока.
Доволен съм като слон,колата вече е в 100% автентично състояние,така както я взех от Мототехника преди вече почти 29г.

триод:
Ще пълниш ли акумулатора с киселина,предполагам е пристигнал сух?Доколкото знам новите акумулатори не могат да издържат колкото старите като време на експлоатация.Просто навремето са се влагали повече и по-качествени материали.

победовод:
Ще го пълня да,но не сега.Живот и здраве и добър късмет ще изчакам  още година и нещо да навправи колата  30 г., да стане пълноправен ретро автомобил и с удоволствие ще участвам  на ретро мероприятия с нея.

триод:
Понеже акумулатора заслужава да му се обърне подобаващо внимание ,мога да ти препоръчам напълването с киселина и първоначалното зареждане така нареченото формоване да го направиш при професор Гишин в ТУ София.Акумулатора който си купих от него ми служи вярно десет години ,смених го на дванайстата защото зимата Волгата започна да пали трудно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия