Газ Клуб БГ

  • декември 08, 2021, 09:27:03 pm
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Страници: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 -: юни 19, 2017, 01:08:57 pm 
Започната от m_g - Последна публикация от m_g
Волгата влиза за ремонт на каросерията. Ще се сменят външните прагове, носещите греди до праговете, задните врати, задните калници, броните. Където е изгнила - ще се завари.
Почнах да я подготвям за тази операция.
Свалих задната броня, понеже е удряна. Ще поставя задната броня от черната Волга - донор.


Свалих и теглича - завинаги.


Тегличът и бронята общо тежат поне 35кг. Бронята специално е супер масивна. Неслучайно на М21 точките за повдиганена каросерята с крик са на предната и на задната броня - класическо американско решение, което е рядкостза европейски автомобил.
Cложих стария волан - напукан, и с гнусен калъф - няма драма да се повреди, за разлика от новия волан.


Отидохме и ударно разглобихме задницата на донора.
Калниците ги свалихме със секача. Що бой изяде... Но за около 3 часа два калника и задна броня за демонтирани и готови за нови подвизи.

Често коментираме по темите колко е важно човек да мисли, когато си купува ретро кола. Разликата между кола за повече пари, но стояла в гараж и на евтина кола, стояла навън, е колосална. Синята въпреки е в отлично здраве на фона на черната, която буквално се рони по земята. Външно и двете бяха поочукани и далече не нови. Но отдолу синята е здрава и всичко се отвива. А при черната... Там е бедствие. В крайна сметка, унищожавам комплектна Волга М21, но не ми е жал изобщо. Тя просто си е отслужила своето и става единствено за донор.

Сложих на синята бронята от черната.

Вчера изпробвах Нисата на извънградско. Закарах Волгата за ремонт на купето.
Нисата я бях натъпкал яко с ламарини, 8 стари гуми и какво ли още не.
По баирите си държи 80-85 км/ч без проблем. 100 ги вдига без никакво замисляне. Естествено, вътре е адски шумно, защото няма никаква шумоизолация, а двигателят е в купето. Все едно, аз много се изкефих.
Даде супер нисък разход от 11,5 л/100км, което за такъв фургон си е чудесна стойност предвид 2120-кубиковия двигател. Чехословашкият карбуратор Иков дава хем добра мощност, хем нисък разход - на Варшавата съм със същия и там падам под 10л/100, което е перфектно.
Хората с нормалните коли не спряха да ни се радват на нашата импровизирана ретро колона.


Е, имах и малък инцидент. На връщане Нисата угасна в движение на магистралата в дъжда. Махам капака - мила картинка. Отвил се капака на карбуратора. 4 винта разхлабени много, един изпаднал безвъзваратно Стягам, сложих друго винтче. Паля, пали, обаче не се изфорсира и гасне. Айде пак отвивам... Бре, кво ти стана?! вадя емулсионната тръбичка... Аааа, ми то отвора към човкатна на дифузора е тука, е самата човка не е срешу него. Дифузорът се върти. Намествам, стягам! Газ!  :D

 92 
 -: май 23, 2017, 10:19:22 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от Stefcho
Радвам се, че проблема е отстранен. Безаварийно и приятно каране! :)

 93 
 -: май 22, 2017, 03:46:32 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от m_g
Радвам се, че всичко е наред. Волгата ти е много хубав цвят. Ще се радвам да се видим и да я разгледам.
Моята синята скоро трябва да я вкарвам за ремонт на каросерията. Надявам се до края на лятото да стана на кола. Паралелно човъркам и по Нисата.

 94 
 -: май 21, 2017, 08:45:59 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от ДИДО
Здравейте,след 3 седмично стоене в сервиз проблема е решен!Оказа се не съответствие в маслената помпа ,както каз а колегата m_g.Благодаря много на хората ,който откликнаха на проблема ми!Сега следва леко разтриване, по-малко да видя състоянието и.Надявам се един ден на някой събор да се видим и запознае отблизо.
Благодаря ви.

 95 
 -: май 03, 2017, 07:00:04 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от победовод
Налягане 2-4 е абсолютно нормално за двигатели ЗМЗ/УМЗ.Случайно да не би да пренатягаш филтрите и оттам да идва проблема,не се стяга много.Стяга се на ръка и след това още малко с ключ.

 96 
 -: май 03, 2017, 12:29:47 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от Stefcho
Ако махнеш клапана би трябвало да връща маслото директно в картера. Това налягане не е никак високо. Горе-долу нормално. При това положение не би трябвало да има проблем.

 97 
 -: април 30, 2017, 11:28:33 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от триод
Защо не потърсиш литература ,ако не на хартия то в и-нета трябва да има и да разбереш системите на мазане на двата блока ,за да можеш извършиш правилно замяната?

 98 
 -: април 29, 2017, 05:21:06 pm 
Започната от ДИДО - Последна публикация от ДИДО
Манометъра на маслото показва между 2 и 4 атм.Не съм пробвал да махна капака,защото ме достраша да не прецакам мотора,но сега като видях ,че е омаслен капака на глава май ще пробвам.Мисля да пробвам два варианта:да махна капака и да запаля,да видя дали хвърля хубаво масло,защото беше омаслен но ми се струва малко:
И да махна тоя клапан и пак да я запаля.Филтъра ми пречи и на височина и на ширина.Ползвам старото динамо,и пречи за навиването на филтъра .Като махна динамото ,успявам да навия малък филтър от сузуки,стяга добре ,но като запаля обръща у-л и теква масло.Така се получава и с големия филтър,прави налягане и избива.Маслената помпа със сигурност е от М21 от там е прехвърлих.Не знам за тоя клапан на блока дали му е там мястото ,защото на стария блок беше там и го прехвърлих на новия.Но стария блок беше с два филтъра груб и фин.Какво мислиш ако махна клапана и пробвам да запаля?

 99 
 -: април 28, 2017, 11:53:22 am 
Започната от ДИДО - Последна публикация от Stefcho
Довечера ще махна ,капака на главата и ше видя дали е качвала масло.Ти Стефчо ,казваш че като махна картера не мога да видя маслената помпа ,тоест да се махне без да се сваля двигателя.Може ли клапана на помпата да е клиясъл от стоене .
Имах в предвид, че можеш да махнеш капака на клапаните и докато работи мотора. Ако клапана е залепнал по някаква причина, то ще е в затворено положение. Какво показва манометъра за маслото?

 100 
 -: април 28, 2017, 10:22:25 am 
Започната от ДИДО - Последна публикация от Stefcho
Филтъра на височина ли пречи или на ширина? Защото ако е на височина, на 2105 филтъра е значително по-къс. Иначе по магазините има различни марки с различни размери. Оригиналните са доста обемни. Теб те интересува резбата и диаметъра на оплътнението.

Страници: 1 ... 8 9 [10]